20 Mayıs 2012 Pazar

Bir Çeşit Çalışma Biçimi


Bir Çeşit Ben ve Evdaşlar akşamüzeri, önceki gece kendilerinde kalan misafirlerini uğurladılar. Bir Çeşit Ben misafir ağırlamayı seviyordu. Ona göre misafir evin havasını değiştiren bir şeydi.

Misafirler gittikten sonra çok fena bir hevesle ders başına geçti. Salı günü finaller başlıyordu ve Bir Çeşit Ben konulardan bir haber bir aşk gazisiydi. O sırada Evdaşlar da film izlemeye başladılar. Bir Çeşit Ben hem yurtta hem evde ders konusunda bir şeyleri farketmişti. Bunlar pek kimsenin normal karşıladığı şeyler değildi.

mesela ;

herkes ders çalışırken Bir Çeşit Ben ders çalışamıyordu. Dikkati dağılıyordu. Bu yüzden lisede etütlerden ölümüne kaçardı. Yalnızlıkla ilgili bir şey de değildi üstelik. Yan odada biri ders çalışıyorsa Bir Çeşit Ben'in çalışası gelmiyordu bir türlü.

bir de çok sessiz ortamda çalışamıyordu. En azından bir saatin tik takları olmalıydı. Ya da caddeden geçen arabaların gürültüsü,çocukların bağırışları, yan odadan gelen televizyon sesi falan.

o her gece kahve içerek çalışanlara da çok özenirdi. Çünkü bir şey yerken ya da içerken çalışamazdı. Direk yemeğe odaklanırdı. Bir kaç defa denemişti ama en basitinden kahve içerken bile hayal alemi harekete geçmişti. Oturup kahvedeki şeker oranını, kahvenin taaaa nerelerden geldiğini, anavatanını, küçükken kendisini kahve içersen kararırsın diye kandırmalarını düşünürken düşünürkeeeeen ders kalırdı.
Ders çalışırken abur cubur yiyemeyeceğini bilse de dersten sonrası için mutlaka çikolata, kraker vs.zulalardı.

Çok düzenli odada çalışamazdı. Hatta ÖSS zamanı sırf bu yüzden annesini odasına girdirmezdi. Kitapları yerlerde açık bırakarak kendince ilham perisini çağırırdı.

Bir de 15 dakika bile çalışmış olsa mutlaka kendini ödüllendirme hastalığı vardı. "Kendince bir şey başardıysan ödülü alacaksın" slogan buydu. O gün de oturdu. O bir buçuk saatlik ders başında kalma başarısını Suskunlar'ın son bölümünü izleyerek ve 3 paket Hoşbeş bitirerek kutladı :D Artık darısı yeni ilham perilerinin gelişineydi...

2 yorum:

  1. 'Çok düzenli odada çalışamazdı.'
    İşte aynından bende de var,neyse ki odam hiçbir zaman çok düzenli olmadı :)

    YanıtlaSil
  2. demekki bizim gibi kişilerin hiç bir zaman çok düzenli bir odası olmayacak :D

    YanıtlaSil