4 Haziran 2012 Pazartesi

Bir Otobüs Seferinden Kalanlar

Bir Çeşit Ben yine bir çeşit otobüs yolculuğuyla karşı karşıyaydı. Bir türlü durmak bilmeyen dolmuşlar yüzünden otogara güç bela varmış ve otobüsün o tanıdık rahatsız koltuğuna kurulmuştu.

Artık İzmir-Hatay seferleri onun için bir alışkanlık olmuştu. 17 saat o kadar da yormuyordu. Hatta her otobüs yolculuğu için belli başlı ritüeller oluşmuştu. Bu ritüellerden biri; yanına oturan teyzeye otobüsün televizyonunu nasıl kullanacağını sabırla öğretmekti. Dokunmatik ekranın kendisini tınlamamasının nedeninin parmağını adam gibi bastırmamak olduğunu yine koca bir sabırla açıklamak zorunda kaldı.

Otobüsün olmazsa olmazlarından olan çeşit çeşit muavinler de ayrı bir mevzuydu. Her yolculukta yeni bir muavin türüyle karşılaşırdı. Günün birinde muavinler hakkında bir film çekmeyi bile düşünüyordu.
Adı daaa 'Bir Muavinin Günlüğü' ya da 'Ömür Biter Sefer Bitmez' gibi bir şey olabilirdi.

Muavinleri kendince kategorilere ayırmıştı.
1-Yaşlı ve suratsız muavinler
2-Genç ve kendince güzel buldukları kızlara asılma rahatlığına sahip olan muavinler
3-Çok genç ve acemilikten azar yiyen muavinler şeklinde elinde genişçe bir yelpaze vardı film için.

Bu seferki muavin de yaşlı ve suratsız grubundandı. Her bir ikramı "Al, zehir zıkkım olsun" havasıyla veriyordu.

17 saatlik yolculuk havanın şimşekleriyle başlamış oldu. Yapacak bir şey bulamayan Bir Çeşit Ben otobüsün kısıtlı film arşivinden "ULAK"ı izlemeye başladı. Çetin Tekindor'un baş rol oynadığı filmde insanın kendisine zarar gelmesin diye 3 maymunu oynadığından bahsediliyordu. Kötülükten ve kötü insanın zulmünden...

Film Bir Çeşit Ben'i çok etkiledi. Ergenlikten kalma korkuları geri gelmişti. Aslında bunda yol boyunca mesajlarıyla kendisini yalnız bırakmayan Koca Adam'ın tavırları da etkili olmuştu. Koca Adam önce Bir Çeşit Ben'i çeşit çeşit güzel sözle etkilemeye çalışmış sonra o kadar zamandan sonra aramıştı. Koca Adam'ı yıllar önce bir akraba ziyaretinde tanımıştı. O zamandan beri sadece arada ortaya çıkan ve Bir Çeşit Ben'in aklını karıştıran Koca Adam bu kez daha ısrarcıydı. Bir Çeşit Ben telefonun diğer ucunda duyduğu ses karşısında hiç bir özlem veya başka bir duygu hissetmemesine çok şaşırmıştı. Galiba artık gerçekten de kimseye karşı bir şey hissetmeyecekti.

Her yeri tutulmuş olarak otobüs yolculuğunu sağ salim atlattı. Kendisini almaya gelen annesi ve kardeşlerine daha arabada sataşmaya başladı. 4 ayın eğlenceli geçeceği belli olmuştu...

2 yorum: