4 Ocak 2013 Cuma

Final Göründüüü

"Şu hoca geçen yıl ne sormuş?" haftasına giren üniversite öğrencilerinden Bir Çeşit Ben'in hayatındayız...

Bir Çeşit Ben o haftayı dersler ve ödevleri biriktirmiş olmanın sıkıntısıyla kapatıyordu. Kendini önüne dosyalar yığılmış bankacı gibi hissediyordu ki "o monoton hayatlı, asık suratlı, burnu havada" diye sıraladığı bankacılara karşı her zaman bir soğukluk hissederdi.


Önünde dağ gibi büyümüş dersler kabus gibiydi. Birkaç gün içinde finaller başlayacaktı ve o hangi dersten not çıkaracağını, hangisini tekrar edeceğini bilemez bir halde o dersten diğerine atlayıp duruyordu. Dışarıdan bakan biri "Aa saatlerdir ders çalışıyor" diyebilirdi ama işin gerçek yüzü o saat boyunca "Derse odaklanmaya çalışıyor"du...

İşin ilk kısmı ise tabiki Freud Amca'nın ortaya attığı gibi çocuklukta başlamıştı. İnsan 70'inde bile 7'sini yaşardı. İlkokulda pazar akşamı bir yandan sobanın yanında ödevini yetiştirmeye çalışıp diğer yandan annesi Hocaanım'ın "Şu ödevlerini illa pazara bırakmak zorunda mısın? Neden cumadan yapıp rahatına bakmıyorsun?" şeklindeki söylenmelerini dinleyen bir çocukluğunun bulunmasını göz önünde bulundurmak gerekirdi.

Stresi arttıkça kendini dizilere veren Bir Çeşit Ben'in sınavlarda da kağıdı boş boş izleyeceği güneşe dönmüş ayçiçeği gibi ortadaydı.

3 yorum:

  1. bu yazıda kimi bulmanız gerek?
    -bir çeşit ben işte & pera

    YanıtlaSil
  2. bir çeşit ben diye birinin hayatı anlatılıyor ama birini bulmaya gerek yok :)

    YanıtlaSil