14 Temmuz 2013 Pazar

Bu Sene Sooon Bi Yıl Sonraaaa...

Bir Çeşit Ben oruçla gelişen açlık duygusu yüzünden evde neye saracağını şaşmış durumdaydı. Günleri okuduğu roman, internet oyunları ve Hocaanım'ın deyimiyle vıt-vıt-vıt mesaj yazmak arasında geçip gitmekteydi. 

Bir Çeşit Ben ve ailesi arasında iftara bir saat kala inanılmaz gerginlikler göze çarpıyordu. Özellikle Peder Bey'in son yıllarda nirvanaya ulaştırdığı ve artık baş edemez duruma getirdiği göbeği açlıkla mücadele edemiyordu. Azalan kan şekeri ile her şey birer tartışma konusu olabiliyordu. 
  Aynı şekilde Bir Çeşit Ben de yavaş yavaş olgunlaştırdığı, dikkatlerden kaçmayan göbeği yüzünden yemek yemekten inanılmaz zevk almaya başlamış açlıkla kendinden geçer hallere girmişti. 

Çikolataları, baklavaları, karşı koyamadığı kolayı, üzeri çikolata sosu ve antep fıstığıyla süslenmiş dondurmaları....(Anlatıcının burada ağzı sulanıyor)
  
Yiyecek, içeceği düşünmemeye çalışan Bir Çeşit Ben bu kez de son senesini okuduğu PDR bölümünü, arkadaşlarından ayrılacağını, artık alışkanlık yaratmaya başlayan sınav maratonunda napacağını düşünmeye başlamıştı. Bir de vazgeçemediği sevdiceği Geveze vardı. Hayali okulu bitirip Geveze'yle İzmir'de mutlu yıllar geçirmekti. Hayal kurma kısmı iyiydi de hoş olmayan bir kaç ayrıntı vardı. 
-Bölümün yarısından fazlasının İzmir istiyor olması,
-Arz-talep ilişkisinden yola çıkarak İzmir'in puanlarının gaayet yüksek olması, 
-Bir Çeşit Ben'in kaygı seviyesi arttıkça hiç bir yapamayıp öylece kalması gibi...

Üstelik sevgisinde oldukça şefkatli, öfkesinde olduça gözü dönmüş sevdiceği Gevezesi GİZLİ HIRSLI denen cinstendi. Herkes çalışırken o uyur, sonra birden fitili ateşlenen bomba gibi çalışıp herkesi geçebilirdi. Bu noktalardan sonra Bir Çeşit Ben'in gerilim senaristi harekete geçiyordu : 

"Sen şimdi Geveze'yi özlersin sonra onun yanına gider çalışamazsın. Sonra sınavda yapamazsın. Sonra ayrı yerlere düşersiniz. E malum gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş. O istediğin küçük, beyaz arabayı Doğu'nun bilmem hangi köyünde zaten alamazsın... Yıllarını sevmediğin bir yerde harcayıp öleceksiiiiiiiinnnn!!!"

Böylece Bir Çeşit Ben aç olduğu saatleri gelecek korkusuyla doldurmaya başlamıştı. Büyük ihtimalle de sene başlayana kadar bu korkusu sürüp gidecekti.. 

2 yorum: