12 Nisan 2013 Cuma

Gerçek Staj Raporları Burda

Bir Çeşit Ben o gün dünyanın en vurdumduymaz insanlar kategorisinde ilk sırayı kaptırmayacak insan Gamsız'laydı. Sözde rehberlik çalışmaları için staj raporlarını yazmak üzere buluştular. İşte olanlar...

Bir Çeşit Ben, soyadının azizliğiyle iki yıldır okullara staja gittiğinde Gamsız'la aynı yere düşüyordu. Gamsız içinde, derinlerde bir yerle iyi bir insan olmakla beraber psikolojiye katkıda bulunan insanların SÖMÜRÜCÜ diye tabir ettikleri bir insandı. Her türlü sınav, ödev ve sorumluluk gerektiren işte kaçış yolları arardı.Bir Çeşit Ben bu yıl da Gamsız'la aynı yere düşünce kadere boyun eğmiş ve sorumluluğu ele alma fikrine ısınmaya çabalamıştı.

Haftalar sonra iş okullarda yaptıkları şeyleri rapor haline getirmek olunca Bir Çeşit Ben, Gamsız'ı yanına oturtmuş ve "Yaz kızım" diyen avukatların edasıyla cümleleri yazdırmaya başlamıştı.
Raporlarda gerçeği hiç de yansıtmayan bir sürü şey yazmışlardı. Ancak gerçek raporlar bambaşkaydı:

1.Hafta:
ASDFG anadolu lisesine gidildi. Okulda, serbest kıyafet yönetmeliği yüzünden öğrenciye benzer bir şey görülmedi. Okula girip çıkanlardan hangisi öğrenci hangisi yabancı belli değildi. Okul Psikolojik Danışmanı Kıvırcık Hanım'la tanışıldı. Kıvırcık Hanım, bıraksalar ayaklanma çıkaracak feminist ruhlu bir bayandı. Kıvırcık Hanım'dan okul ve okul yönetmeliği hakkında bilgiler ve tavsiyeler alındı.

Bkz: Sizin tek dinleyeceğiniz insan Müdür'dür. Sakın ha müdür yardımcılarını dinlemeyin. Yönetmelikleri iyi kavrayın. Sizi ezmeye çalışacaklar. Yılmayın!!!

Sınıfta yapılması planlanan etkinlikler Kıvırcık Hanım'la paylaşıldı ve her türlü itiraz ve engelleme cümlesi dinlenildi. (Hayır bu etkinliği yapamazsınız, sistem değişti.Bunu yapamazsınız sınava girecekler vs.)

Kıvırcık Hanım, bizleri okul müdürü Ezilmiş Bey'le tanıştırdı. Ezilmiş Bey müdür yardımcıları ve öğretmenler tarafından sindirilmiş bir halde bulundu. Sesi soluğu çıkmıyordu. Müdür yardımcısı ise tahta göz dikmiş vezir gibiydi.

2.Hafta:
ASDFG anadolu lisesine yine gidildi. Allah belamızı vermişti. Kıvırcık Hanım gireceğimiz sınıfı gösterdi. Öğrenciler, bizleri boş ders olarak gördükleri için gözleri parlamıştı. Sınıfa içi pamukla dolu top oyunu oynatıldı. Öğrencilerin işgüzarlığıyla top oyuncak olmaktan çıktı. Birbirlerini şeytan taşlar gibi taşlamaya başladılar.

Kvırcık Hanım'ın yeni bir yüzü daha görüldü. O tam bir psikopattı. Telefon numaralarımızı vermediğimiz için önce kalemi fırlatmış. Sonra da sitem üstüne sitem etmişti. Açıklamaya çalıştığımızda sözümü kesip duymak istemiyorum demesi ise tam bir ali rıza bey modundaydı.
Belirlenen günde görüşmek üzere okuldan çıkıldı. Belirlediğimiz güne de lanet ettik. Staj bütün gerilimiyle devam edecekti....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder