24 Temmuz 2016 Pazar

Kaç Yıl Geçti Aradan Ayrı Gayrı

En son 24 Mayıs 2014 tarihinde haber alınan Bir Çeşit Ben insanıylayız Muhterem Okur :)
Onu görmekten mutluyuz.. Heyecanlıyız.. Cümleleri biraraya getiremiyoruz..
Evet Bir Çeşit Ben tüm doğallığıyla tüm saçmasapanlığıyla, büyümüş ama serpilememiş, içindeki çocuğu atıp 'koca kız oldun' kınamalarından kurtulamamış haliyle yeniden bizlerle...

Bakınca 2 yıl ne ki.. Ama Valide Sultan'ın dediği gibi "Dayağı yiyenle sayan bir olmazmış"  Var gerisini sen anla..

Bir Çeşit Ben en son KPSS belasıyla cebelleşirken; bir yandan sevgilisinden ayrı kalmanın korkusu, diğer yandan o kabuslarla sınava adam gibi kendini verememenin yarattığı vicdan azapları sonucunda İzmir civarında yaşayan değişik bir yaratık olarak görüntülenmişti.

Şimdi 2 yıl sonra yine İzmir'deydi. Saçlarına yeni öğretmen olmanın verdiği heyecanla attırdığı sarı renk dökülmüş, hala hayatı sorgular, ama bir yandan da hayatın verdiği deneyimlerle belki bir nebze büyümüş olarak... Ve buraya tekrar gelene kadar çok eziyet çekmişti. Öncelikle o korkulu kabuslar boşa çıkmış ve atanmıştı.. AĞRI'ya.. Ve bu şükredilmesi gereken olay tamamen Valide Sultan'ın dualarıyla olmuştu. Ağrı yolları onun için, içten içe böyle zor zamanların geleceğini tahmin ettiği; ancak bu kadar zorunu tahmin etmediği bir deneyim olmuştu. Esas kızımız Bir Çeşit Çalıkuşu olmuştu. Şark'ın ahır kokulu yollarında filmlerdekinin birebir örneği olan dolmuşlarla, karla kaplı yollarda kalmıştı. Eskiden Akdeniz Bölgesi'nde "Bari bu kış kar yağsa" diyip sadece rüyalarında görürken; soğuktan kardan ve kış mevsiminden nefret eder hale gelmişti. Survivor'ın dibini yaşamıştı.



2013'te (bakınız:) "Millet evleniyor vay bee" diye şaşırırken kendisi turbo hızda evliliğe adım atmıştı. (YUH O DA MI EVLENMİŞ :D ) Evli miydi nişanlı mıydı o da bilmiyordu ama yeni soyadına bile alışmıştı. Geveze'siyle onlar erdi muradına... lafına kocaman bir adım atmışlardı :)

2 yıl 2 ay insanın ömründe kocamaaaan bir farklılık yaratabiliyordu. Bir Çeşit Ben ise bitmek bilmeyen bir adaptasyon sürecinde kıvranıp duruyordu.. Yeni bir mesleğe uyum; Doğu kültürüne uyum; Doğu'da bir köyde hayatta kalma sürecine uyum; nişanlı-evli olma sürecine uyum..uyum...uyum..

Ne kadarına uyum sağladı ne kadarına uyum sağlayamayıp zorluklar yaşadı bilinmez ama Bir Çeşit Ben hayatını değişik versiyonlarda, değişik sıfatlarda yaşamaya devam ediyordu...

2 yorum: