21 Nisan 2012 Cumartesi

Biraz Dram Biraz da Bilimkurgu


BEATTLESHIP (Fragmanlar için başlıklara tıklaman yeterli)

Beattleship filmi dün gösterime girdi. Biz de tesadüfen ona gitmiş olduk. Film aksiyon, gerilim ve bilimkurgu türlerinde. Amerikan yapımı olan film Hancock'un yönetmeni Peter Berg tarafından yönetilmiş.

Normalde uzaylı filmlerini o kadar sevmem. Şimdiye kadar uzaylılarla ilgili tek beğendiğim film 4.tür idi. Ancak Beattleship özellikle savaş sahneleri açısından oldukça etkileyici. İzleyicide hiç bir zaman "Tamam bak şimdi insanlar şöyle yapacaklar uzaylıları yenecekler" ya da "Uzaylılar son dakika golüyle öne geçecek dünya da onlara kalacak" gibi bir tahmin oluşmasına izin vermiyor. Her dakika merakla izliyorsunuz.

Ünlü Amiral Battı oyunundan uyarlanan filmde Alex Hopper ve ekibi dünyayı tehdit eden uzaylılara karşı denizden, karadan ve havadan olağanüstü bir hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film..


Ege'de küçük bir sahil kasabasında yaşayan 10 yaşında bir çocuk ve dedesi aracılığıyla bir ülkenin değişimini anlatıyor film. Gerçek bir hikayeyi konu edinen filmde Çağan Irmak yörenin insanlarının sıcaklığını oldukça etkili bir şekilde yansıtmış. Mübadele yılları, öteki olma, bir yere ait olamama ve insanları insan olarak sevmenin önemini masalsı bir şekilde anlatılmış. İzlemeden önce biraz Babam ve Oğlum havası taşısa da izledikçe daha farklı olduğunu anlıyor insan. Bir de filmi izledikçe 'Allah'ımmm yaz gelsin!' diyorsunuz :)

"Şunu bilin ki; insanın ettiği kötülüğü akrep bile etmez insana. Cümle mahlukat dile gelip aman diler ama insan dediğin durmaz; kıyıp da geçer."
Dedemin İnsanları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder