20 Şubat 2013 Çarşamba

Korkunç Sabahlar Var Hayatta

Saçlarını yıkadıktan sonra ellerinde kalan şampuan kokusuyla mest olan Bir Çeşit Ben insanıylayız.

Bir Çeşit Ben o gün kardeşleri ve kuzeniyle alışveriş merkezine gitmek üzere tüm üşengeçliğini atıp evden çıkmayı başarmıştı. Dışarı çıkmaya karar vermeleri tam bir sohbet havasında olmuştu. Erkek kardeşi Çirkin Kral'ın küçükken "Abla siz tuvaletinizi ayakta yapmıyo musunuuuuz?" diye saçma sapan her bir şeyi soran hallerini bile hatırlayan Bir Çeşit Ben çok duygulanmıştı. O veletler büyümüştü.

Ailecek yedikleri yemek onlar için aşırı eğlenceli geçmişti. Leopar tayt giymiş kadınları eleştirmek, komşuların dedikodularını yapmak, saçma sapan esprilere gülmek Bir Çeşit Ben'e çok iyi gelmişti.

Sonrasında Romantik Komedi'ye doğru yol aldılar. Romantik Komedi'nin birinci filmini izlemeden ikinciyi izleyen insan çeşitlerinden Bir Çeşit Ben filmi beğenmişti. Film için yapabileceği tek yorum "Aman Allah'mm böyle hayalar da mı vaar!" olurdu. O spor arabalar, oteller ve daha nicesi.. Tabiki aynı ortamda Hocaanım da olsaydı onun da tek cevabı olurdu :
"Aman kızım neyin eksik.Yat kalk haline şükret." 

Yine de Bir Çeşit Ben o havuzda olmak istediği konusunda hiç vazgeçmeden sayıklayıp durabilirdi.

Sonraki gün gözünü teyzesinin evinde açtı Bir Çeşit Ben. Akşam tüm Antakya'nın yok olduğu bir vakitte gelmişlerdi. O kadar erken bi vakitte dükkanların kapalı olmasına alışık olmayan Bir Çeşit Ben
 "Peder Bey bugün bir şey mi var niye her yer kapalı?" diye soruvermiş. Peder Bey se gülmüş "Siz alışık değilsiniz tabi hanfendi. Burası İzmir mi" demişti.

Yataktaki titreşimle gözünü açan Bir Çeşit Ben oflaya poflaya baktı telefona. 3 mesaj 2 cevapsız arama.. Gerilim müziği eşliğinde açtı mesajları: Ders kaydının başladığını belirten mesajlar.. Hiiiiii çığlığı.... Zaten her uyandığında "Neden uyanıyoruz ki" diye sorgulamalara girişen, naletler getiren Bir Çeşit Ben bu haberle güne tam olarak ters tarafından kalkmıştı.

Yüzünü bile yıkamadan, antika denilebilecek bilgisayara oturdu. Bilgisayardan çıkan ses Traktör sesiydi. Har har har har...
O sırada Geveze aradı. Her panik olduğunda yaptığı gibi hızlı hızlı bir şeyler anlatıp azarlar tonda konuşuyordu. Mükemmelliyetçi kişiliğini yine gün yüzüne çıkaran Geveze'yi bu kez idare edemedi Bir Çeşit Ben.. Ters gitti. Her dediğine yarım yamalak cevaplar verdi. Ve herşey daha da allak bullak oldu. Geveze'nin sakinleşmesiyle düzelen konuşmaları sakince sona ermişti.

Birkaç gündür İzmir'e dönme korkusunu içine içine atan Bir Çeşit Ben ders kaydı olayıyla adeta bir gerilim filmini yaşamıştı. Evde rahattı,huzurluydu, uyuşuktu, mayışıktı. Ne çabuk bitmişti bu tatil. Ders de neydi, ne gereği vardı. Ailesi iki ders için kalması olayıyla zaten yeterince baskı oluşturmuştu. Şikayetleeer şikayetler..

Bir yanda da Geveze vardı tabi.. Çoook özlediği sevdiceği..Birkaç gündür romantikliğin zirvesindeydi Geveze.. Ve Bir Çeşit Ben güne yüzündeki saçma sırıtmayla uyanıyordu. Bir sürü planı vardı.Oraya da gideceklerini, bunu da yiyeceklerdi, bir sürü film izleyeceklerdi, zaten bahar da geliyordu...O günse tüm bu "dönmek istemiyorum" sızlanmalarını Geveze kaldıramadı. Öğretmenin çocuğu çöpün yanına gönderip cezalandırması gibi "Tamam gelme Bir Çeşit Ben gelme." diyip kestirip attı. O, dert dinleyemezdi falan filaaan.. Çok sinirlenen Bir Çeşit Ben kendini uykunun kollarına bıraktı ve olacakları beklemeye başladı...

6 yorum:

  1. Bizim okul başladı!

    Uykusuzum!

    YanıtlaSil
  2. Aynı heyecan telaş ve dönmek istemiyoruum ama döneceğim ouf olayı bendede başladı :( Dönmek istemiyorum gerçekten elimden gelse bir yere kıpırdamam ama mecburen döneceğim.. Geçmiş olsun bize :)

    http://nohuttanask.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Film nasıldı? Ben de izlemek istiyorum ama gitmek ile gitmemek arasındayım. 2 aya verirler tvde diye düşünüyorum aslında.

    YanıtlaSil
  4. yani doğru aslında öyle aman mutlaka git diyemem.. Birinciyi ayda bir yayınlıyolardı nerdeyse bekle istersen :)

    YanıtlaSil