22 Kasım 2012 Perşembe

Büyüdük Büyüdük Sınıfla Büyüdük

Acıktığında sıradan çinko karbon pil gibi bitiveren Bir Çeşit Ben insanıylayız.

Sınav dönemine hızlı bir giriş yapan ve kamyon çarpmışa dönen Bir Çeşit Ben için günler hızlı, rutin ve ders yoğunluklu geçiyordu. Kafasında sadece bir sonraki günün sınavını nasıl atlatacağı vardı. Ancak bu sınav yoğunluğunda insanlar yine bir konuya dikkatini çekmişlerdi: Herkes değişiyordu!

Okulun ilk yılı "Acaba hangi kıza yazsam?" ya da "Kızııım ben ona aşığım, o başkasına" kafasındaki PDR sınıfı 3. yılına girmişti. Giyimler, kuşamlar, konuşmalar, tripleşmeler, gruplaşmalar... Ama en önemlisi de yüzler değişmişti. İnsanlar büyüyorlardı.

O gün Bir Çeşit Ben okula Üçgenle gitti. Üçgen 2 sene boyunca iri yarı, göbekli gezen ancak ikinci senenin sonunda bir anda vücut yapan bir çocuktu. Ondaki değişim herkesin dilindeydi. Çocuk evrimin kesin kanıtıydı. Bir Çeşit Ben daha önce onunla hiç konuşmamıştı. O günse okula giderken karşılaşıp kendilerini uzun bir sohbetin içinde buldular. Üçgen aslında insanların düşündüğü gibi hırs yapıp da vücut yapmadığını açıkladı Bir Çeşit Ben'e. Spor yapmayı seviyordu ve evde kendi kendine yapmıştı o vücudu. Öyle spor salonlarında günlerini harcamamıştı. Bir Çeşit Ben o an kendini magazin muhabiri gibi hissetti.
"Evde vücut yapmıııııış.." ardından bir "aaa" sesi...

Bir de Üçgen'in arkadaşı Dağınık vardı. Dağınık ilk sene bir çeşit ayyaştı. Okula geldiği görülmezdi, geldiğindeyse saç baş dağınık bir halde dersin ortasına paldır küldür dalar herkesin suratında bir sırıtmaya neden olurdu. Ders aralarını iple çeker, sigarasını sömürürdü. Bu sene en büyük değişimlerden biri de Dağınıkta olmuştu. Dağınık ikinci senenin son dönemlerinden itibaren derslere düzenli girmeye, kıyafetlerine çeki düzen vermeye başlamıştı. O gün Bir Çeşit Ben, Üçgen'le bu konuda da konuştu. Dağınık'ı ciddi anlamda toparlayan Üçgen'di ve bu Bir Çeşit Ben'e göre harika bir fedakarlıktı.

Onun dışında sınıftaki insanlar artık ilişkilerine daha ciddi bakmaya başlamışlardı. Kızlardan kız beğenemeyen, önüne gelen yazma tarzında takılan Oynak bile artık adam akıllı bir ilişki istiyordu. Aşk acılarından yorulmuş, hayatının bir raya oturmasını istemeye başlamıştı. Arkadaşlık ilişkilerinin bile daha sağlam olmasını istiyordu. Onunki de büyük değişimler içindeydi.

Bir Çeşit Ben için değişim beklediği asıl önemli kısım ise sevgilisi Geveze'deydi. Geveze de Dağınık gibi içki-sigara olaylarından uzak durarak Bir Çeşit Ben için değişmeye söz vermişti. Bir Çeşit Ben, Geveze'nin toparlanması konusunda fedakarlık yapabileceğinden emindi. Ama nasıl davranması ve ne kadar müdahale etmesi konusunda emin değildi. Geçmişte de bu konular Geveze ve Bir Çeşit Ben için büyük sorunlar yaratmıştı. Geveze, Bir Çeşit Ben' e "Herşeyime karışıyorsun, sigarama karışıyorsun, bunu yapıyorsun şunu yapıyorsun" diye açmıştı ağzını yummuştu gözünü. Bir Çeşit Ben bu kez böyle şeylerin yaşanmaması için elinden geleni yapmaya kararlıydı.

Bir Çeşit Ben sınıftaki değişimlere bakınca kendisinin değişip değişmediğini merak etmişti. Gerçi artık daha güçlü hissediyordu. Ama yine de bilemedi... 

2 yorum:

  1. ıyhh o son resimdeki adam :) peh :))))))))))))
    ne eğlencelisin sen öylee...

    YanıtlaSil
  2. :D çok komik yüzü yaa... teşekkrleer :)

    YanıtlaSil